Belföld

Karsai Dániel keményen nekiment a Fidesznek

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.19 | 13:48

Elfogyott a türelme.

Közösségi oldalán reagált Orbán Viktor évértékelőjére Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan beteg alkormányjogász.

Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség.

Karsai Dániel szerint a köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul, mint írja, a kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség.

De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.
A magyar egészségügy haldoklik. Ez az állam felelőssége. Csak az ott dolgozók emberfeletti erőfeszítése miatt működik valahogy, de ennek ellenére a magyar egészségügybe bekerülők a krónikus emberhiány miatt objektíve nem kapnak az emberi méltóságnak megfelelő ellátást. Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett.

Az alkotmányjogász felidézte, az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt Orbán Viktor által érdekesnek tartott témák közül. Mint írja, ez az ügy önmagán túl mutató, szimbolikus jelentőséggel bír.

Kiemelte: Ennek a kérdésnek a lényege ugyanis az emberi méltóság.

Ami az Alaptörvény értelmében az emberi lét alapját képező, sérthetetlen alapvető jog. Így az egész jogrendszer fundamentuma. Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja.

Karsai Dániel úgy gondolja, itt az ideje világnézettől függetlenül felszólítani a kormányt, hogy foglalkozzon a valós problémákkal. Véleménye szerint erre kiváló alkalom “az egyébként konzervatív, de vele a fentiekben egyetértő honfitársaimnak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson”.

Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához.

Elmondása szerint a célja kulturált párbeszéd megindítása a fenti témákban is.

Ahogy minden más, közérdeklődésre számot tartó kérdésben. Mindez talán radikális és támadó lépésnek tűnhet. Ugyanakkor a legeredményesebb családi beszélgetések is néha tányértöréssel és kiabálással kezdődnek. Bízom benne, hogy kiabálásom egy gyorsan meginduló társadalmi beszélgetés kiváltója lesz. Ez a párbeszéd egyébként már megindult, de a Kormány most már nem hallgathat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló