Belföld

Novák Előd konkrétan betiltaná azt, hogy valaki meleg legyen 18 éves kora előtt

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.02.22 | 11:18

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd.

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében tenné ezt, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján a politikus arról beszélt: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik a jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli

– tette hozzá Novák Előd.

A képviselő szerint a homoszexualitás “szexuális deviancia természetellenes, biológiai zsákutca”, amely – a drogokhoz hasonlóan – “ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem”.

Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta:

miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút.

Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban – mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló