Belföld

Titkos felmérés Rogánról: már a fideszesek kétharmada is elzavarná a KISZ-titkárból lett fő propagandistát

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.23 | 11:18

Magyar Péter szerint a fideszeseknek a közpénzből finanszírozott Megafon sem tetszik.

Magyar Péter, kegyelmi ügybe belebukó, a közéletből távozó igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje a Magyar Hangnak adott interjút.

„Nem célom a magát még mindig polgári jobboldalként aposztrofáló politikai tömböt lejáratni, a kiállásommal sokkal inkább a figyelemfelhívás a célom, hogy ez így nem mehet tovább” – kezdte a Diákhitel Központ volt vezetője.

Magyar korábban is „kritizálta befelé”

az egyetemek alapítványba szervezését, a „propagandát” és az „állandó félelemkeltést”, mert „az embernek, ha valódi polgári neveltetést kapott, az ilyen eszközök egy bizonyos szint felett vállalhatatlanok”. Szerinte „a jelenlegi status quo nemcsak a Fidesz, de Gyurcsány érdeke is, egymást tartják fenn”.

Miközben többen hiszik, hogy a fellépése „csak egy lufi, a Rogán-művek machinációja”, ő már látott „olyan belső reprezentatív felmérést, amit még nem hoztak ki”, és ami

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án.
MTI/Balogh Zoltán

„azt mérte, hányan hallottak erről az ügyről, mi a visszhangja.

Hetven százalék körüli többség mondta azt, hogy Rogánnak mennie kell”.

Szerinte „lehet ezt csinálni még egy ideig, de egyszer mindenkinél be fog telni a pohár, és úgy tűnik, közel vagyunk ehhez”. Szerinte ugyanis „a jobboldali többségnek sem tetszik, hogy közpénzből finanszírozott Megafon-szerű képződmények működnek, és alpári stílusban lesújtanak bárkire, aki értelmes politikai vitát akar folytatni”. Hozzátette, „ez se nem keresztény, se nem konzervatív, se nem polgári”.

Magyar Péter szerint

„Orbán Viktor kezében biztosan összefut minden fontos politikai döntés, de úgy látom, a gazdasági, pénzügyi döntéseket más érdekcsoportok mozgatják.”

Mint kifejtette, „a demokráciának nem tesz jót, ha bizonyos klikkek irányítják a jogalkotást, titkos kormányhatározatokat lobbiznak ki saját pénzügyi érdekükben.”

Magyar Péter elárulta: Ezért fordult a Fidesz ellen


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Shakira megrázó bejelentést tett
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 30.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.