Külföld

Ezeken a népszerű európai turisztikai célpontokon is támad támad a tigrisszúnyog és a dengue-láz

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.21 | 09:33

A tigrisszúnyog által terjesztett dengue-láz már Európa legnépszerűbb turisztikai célpontjaiban is honos. A betegség súlyos esetben halálos is lehet. Van néhány praktika, amelynek betartásával, csökkenthetjük a szúnyogcsípéseket.

A nyár közeledtével sokan tervezik külföldi utazásukat. Azonban fontos tudni a dengue-láz emelkedő kockázatáról Európában. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ friss adatai szerint mind a helyben szerzett, mind az importált dengue-láz esetek száma nőtt az elmúlt évben – írja az euronews.com.

A tigrisszúnyog terjeszti a dengue-lázat/Fotó: 123rf.com

A dengue-lázat a tigrisszúnyog terjeszti, amely jelenleg 13 európai országban honos, beleértve a legnépszerűbb turisztikai célpontokat is. A betegség tünetei közé tartozik a magas láz, erős fejfájás, izom- és ízületi fájdalmak, valamint bőrkiütés. Súlyos esetekben a dengue-láz halálos is lehet.

Szerencsére van néhány egyszerű dolog, amit tehet a szúnyogcsípések és a dengue-láz kockázatának csökkentésére: Viseljen világos színű ruházatot, mivel a sötét színek jobban vonzzák a szúnyogokat. Használjon szúnyogriasztót. Az illóolaj alapú termékek kevésbé hatékonyak. Fedje el a bőrét: hajnalban és alkonyatkor, amikor a szúnyogok a legaktívabbak, viseljen hosszú ujjú inget és nadrágot. Aludjon szúnyogháló alatt, ha lehetséges, használjon szúnyoghálót az ágyán. Szüntesse meg a szúnyogok szaporodási helyeit, vagyis távolítson el minden állóvizet a kertjéből vagy teraszáról, beleértve a virágcserepeket, vödröket és gumiabroncsokat.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Unatkozom
Ezek a legkedveltebb szexpózok
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 06.