Belföld

Most akkor mi is van a kijárási tilalommal?

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.24 | 06:46

A tegnapi parlamenti előadás szót sem ejtett a kijárási tilalom jövőjéről.

Magyarország vezető politikusai nagyot mentek hétfőn: meghosszabbították a járványügyi veszélyhelyzetről rendelkező törvény hatályát, egészen május 23-ig. Egy nagyon fontos dolgot külön is hangsúlyoztak: “a megerősítéssel kapcsolatban az előterjesztés indoklása hangsúlyozza: e megerősítés által az Országgyűlés politikailag elismeri a járvány megakadályozására tett eddigi kormányzati lépéseket.”

A védőoltások beadásának parádés megszervezéséért kifejezett elismerés

nyilván fontos, bár annak jobban örülnénk, ha a képviselők azzal is foglalkoztak volna, hogy mi lesz a kijárási tilalom sztorival. Keddre ugyanis a Magyar Közlönyből kiderült, hogy a vészhelyzet meghosszabbítása nem jelenti a védelmi intézkedések meghosszabbítását is. A Portfolio.hu most megtudta a Kormányzati Tájékoztatási Központtól (KTK), hogy tényleg nem. Ezek per pillanat március elsejéig vannak érvényben, azokat nem hosszabbították meg május 23-ig. Ez persze

nem jelenti automatikusan, hogy március elsejével feloldanák a kijárási tilalmat,

meg a kötelező zárva tartást. A hétfői kormányrendeletben felsorolt, 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet hatályát május 23-ig, elméleti lehetőségként hosszabbította meg a kormány, de ettől az egyes rendeletek, vagy azok egyes paragrafusainak alkalmazhatósága eltérhet. A védelmi intézkedések alkalmazhatósága tehát egyelőre március egyig tart és a napokban dönt a kormány arról, hogy ezt meddig hosszabbítsa meg – magyarázza a Portfolio.hu.

A mindenkit érdeklő kérdésre tehát,

hogy március elejétől milyen keretek közt élhetjük az életünket, talán hét végéig választ kapunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.