Belföld

Hatalmas a káosz Győr-Moson-Sopronban

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.25 | 14:18

Fotó: Pixabay

Nemcsak rezidensekkel próbálják helyettesíteni Győr-Moson-Sopronban azokat a háziorvosokat, akik az országos kamarai tiltakozás részeként nem hajlandók aláírni az új ügyeleti szerződéseket.

A Népszava információi szerint kórházi orvosokat toboroznak a háziorvosok helyére a pluszpénz és a szabadnap ígéretével.

Mint írják, ez derül ki abból a levélből, amit a Győr-Moson-Sopron megyei kórház főigazgatója és orvosigazgatója írt kollégáiknak.

A lap az OMSZ-tól arra kért választ:

Hányan írtak alá a háziorvosok közül Győr-Moson-Sopronban? Valóban szerződtek-e rezidensek az ügyeletekre?

Az OMSZ azt írta a Népszavának, hogy „mintegy 40 orvossal folyik a szerződéskötés adminisztrációja. Amíg nem csatlakozik elég háziorvos, a helyükre jogszerűen más orvosokat, illetve orvosi felügyelet mellett tevékenykedő mentőtiszteket is alkalmaznak a betegek érdekében.”

Közben Szíjjártó László, a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnöke is írt levelet a szakorvosjelölteknek. Ebben arra kérte a fiatal kollégáit,

ne írjanak alá, ne ügyeljenek a háziorvosok helyett, mert gyakorlatilag „sztrájktörővé válnak”, azok ugyanis, akik ily módon vállalnak plusz munkát, eladják a jövőjüket egy tál lencséért.

További részletek itt olvashatóak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló