Belföld

Kuruzslókat szabadít a magyarokra a Fidesz legutóbbi agyatlan húzása

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.02 | 09:48

A Fidesszel mindig barátságos orvos kamarai ex-elnök, Éger István is kikelt az állampárt által egy nap alatt keresztülvert, kötelező orvos kamarai tagságot felszámoló rendelkezés miatt.

Kedden rekord gyorsasággal fogadta el a parlament azt a fideszes törvényjavaslatot, ami az orvosok kötelező kamarai tagságának megszüntetéséről szól. Éger István korábbi orvoskamarai elnök a 24.hu-nak, mondta el, mit gondol a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a kormány közötti feszültségről.

A kamarát 2003 és 2019 között vezető volt elnök szerint

a kormány most azért lépett ilyen drasztikusan, mert a MOK szerinte „helytelen eszközökhöz” folyamodott. Éger viszont nem ért egyet a kormány döntésével sem, bár „érti, hogy a kormány bosszús és példát akar statuálni”, mert amit most a MOK csinál, az szerinte „méltatlan és nem vállalható”. Az orvoskamara elnöksége valójában folyamatosan hangsúlyozza, hogy nem az új ügyeleti rendszer ellen lépnek fel, hanem azért buzdítják háziorvosokat a szerződés alá nem írására, hogy rendszerszintű problémákra hívják fel a figyelmet és hogy újra tárgyalóasztalhoz kényszerítsék a döntéshozókat.

Éger szerint érthető a kormány haragja,

de nem a megfelelő eszközhöz nyúlt, mert a kötelező kamarai tagság megszüntetése kontraproduktív. “Azoknak sem lesz jó, akik most úgy gondolják, hogy a megszüntetéssel példát statuálnak, mert ezzel az orvosok egy részét garantáltan magukra haragítják. Másrészt: Magyarországon az orvoskamara az egyetlen olyan intézmény, amely valamennyi gyógyítót kvázi kötelezően összefog.

Ha a tagsági kötelezettséget és a feladatköreit megszüntetik,

illetve megkurtítják, akkor rendezetlenné, anarchikussá válhat az orvosok helyzete. Kontroll nélkül jöhetnek a varázslók, kuruzslók” – mondta Éger István. A tagjai számára semmilyen hasznos szolgáltatást nem nyújtó, de

kötelező és fizetős vállalkozói kamarai tagság eltörlése persze esze ágában sincs a Fidesznek.

A Fidesz egyetlen nap alatt keresztülvert törvényével csicskítaná be az orvosokat


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.