Bulvár

A komplett kormánypropagandát meghekkelték ma reggelre

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.28 | 09:23

Az Anonymous hekkereinek elege lett a nevükkel való visszaélésből.

A kormány propagandáját rendszeresen közzétevő internetes tartalmak fogyasztói hétfőn reggel szokatlan dologgal szembesültek. Számos, a Fidesz érdekeit kiszolgáló lap, köztük a Nemzeti Sport, a Metropol, a Figyelő, a Szabad föld, a 888.hu, a Mandiner és a tematikus, megyei lapok címlapjára azonos kép került ki.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része!

Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!” – szólt a figyelemfelhívás. Egyes oldalak nem voltak elérhetőek még reggel kilenckor sem, például a Nemzeti Sport vagy a 888. A módosított címlapok alján többek közt az Anonymous hashtag olvasható, alatta pedig ez:

„A wishről rendelt, anonymoust másoló arculatot hanyagoljátok,

találjatok ki valami egyedit!” Utóbbi szöveg magyarázata az lehet, hogy a kormánypropaganda hónapok óta próbálkozik egy Budapest ellenzéki vezetőit lejárató tartalom közlésével, amihez az Anonymous jellegzetes, Guy Fawkes maszkos figuráját használták fel. A többszöri próbálkozás pedig – legalább is a szöveg alapján úgy tűnik – mostanra érte el a nemzetközi hekkercsoport ingerküszöbét.

Az RTL szerint

az Anonymous hekkercsoport már vasárnap szólt, hogy akcióra készül.

Az Anonymous hivatalos YouTube-csatornáján egy maszkos alak „a Szabad Világ polgárainak” címzett üzenetében arról beszélt, hogy: „Ne tétovázzanak, hogy szankciókat vezessenek-e be vagy sem. Ne tétovázzanak, hogy leállítsák-e a kereskedelmet Oroszországgal vagy sem”.

A videó teljes szövege magyarul:

„Üdvözlet a Szabad Világ polgárainak. Az ukrajnai háború kezdete óta a világ legtöbb országa és vállalata elkezdte megszüntetni politikai és üzleti kapcsolatait Oroszországgal. Úgy véljük, hogy ebben a helyzetben az egyetlen erkölcsös dolog, amit tehetünk, hogy abbahagyjuk Vlagyimir Putyin háborújának bármilyen támogatását. Minden vállalat és ország, amely továbbra is támogatja Oroszországot, támogatja háborús bűntetteit és az ártatlan civilek meggyilkolását Ukrajnában. Felelősségre fogják vonni őket tetteikért.

A magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök eközben továbbra is a

Kreml trójai falovaként viselkedik Európában,

és blokkol minden olyan akciót, amely az ukrán népet és az Oroszország elleni szankciókat támogatja. Maguknak kell eldönteniük, hogy kivel állnak. Ne tétovázzanak, hogy szankciókat vezessenek-e be vagy sem. Ne tétovázzanak, hogy leállítsák-e a kereskedelmet Oroszországgal vagy sem. Nincs idő tétovázni. Itt az ideje, hogy döntsenek végre. Ennek a háborúnak véget kell vetni. Ne legyenek tovább a Kreml trójai falova.

Ne legyenek tovább Vlagyimir Putyin bábja. Ne terjesszék tovább az orosz propagandát.

Ez egy figyelmeztetés. Névtelenek vagyunk. Egy légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számítsatok ránk.”

Telex


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló