Belföld

Orbánék kiköltöztetnék a képviselőket az Országházból

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.07 | 07:18

A belső felújítási munkálatok mellett felmerült a Kossuth Lajos tér teljes autómentességének megoldása is.

Az Országház belső felújításának érdekében a kormány támogatja, hogy a törvényhozás ideiglenesen kiköltözzön a Parlament épületéből. Ha a munkálatok megkezdődnek, a Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palotát kell alkalmassá tenni a parlamenti munkára – derül ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből.

A Telex beszámolója szerint a dokumentum az építési és közlekedési minisztert bízta meg az ideiglenes elhelyezés előterjesztésével.

Az Országházban a vízhálózat, a csatornázás, az erős- és a gyengeáramú hálózatok, a fűtési-hűtési és a szellőztetési rendszerek egyes részeinek cseréjére van szükség.

A belső felújítási munkálatok mellett felmerült a Kossuth Lajos tér teljes autómentességének megoldása, ennek érdekében például szükség van az Országház mai üzemi bejárata, a XIII. kapu helyett új, az országházi mélygarázsnál alkalmazott megközelítési lehetőséghez hasonló megoldások vizsgálatára.

A dokumentumban ezen felül szerepel még az is, hogy a beruházás megvalósítása után az érintett épületek és a jelenleg az Országgyűlés Hivatala vagyonkezelésében lévő egyéb ingatlanok üzemeltetését egy állami tulajdonú nonprofit társaság végezné.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.