Belföld

Szívszaggató tragédia: Tíz macska halálát okozta az óbudai háztűz

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.10 | 12:18

Négy ember kapott füstmérgezést péntek délután, amikor kigyulladt egy családi ház a III. kerületben.

A tűzben nyolc macska pusztult el, további kettőt a tűzoltók mentettek ki az épületből. Ezután saját légzőkészülékükből próbálták oxigénhez juttatni az állatokat. A macskákat orvoshoz vitték, de egyiket sem lehetett megmenteni – írja az RTL.hu.

A többszintes épület már mindenhol égett mire a tűzoltók kiérkeztek a III. kerületi házhoz péntek délután.

Az RTL Híradó információi szerint a családi házban már régóta nem lakott senki. Később aztán hajléktalanok húzták meg magukat az épületben. Információik szerint a helyszínen négy embert vizsgáltak meg füstmérgezés gyanújával, végül két sérültet szállítottak kórházba.

A tűzoltók az állatmentőket is értesítették. Az ingatlannál nyolc, a tűzben elpusztult macskát találtak, két állat viszont még élt. A tűzoltók próbáltak rajtuk segíteni. A macskákat orvoshoz vitték a kiérkező állatmentők.

Két macskát, amit még élve ki tudtak hozni a tűzoltók, elvittünk a dokinkhoz, aki nagypéntekre tekintettel zárva volt, de nekünk kinyitotta a rendelőt. Megvizsgálta őket, sajnos az egyik már a szállítást sem élte túl, a másikat pedig el kellett altatni, olyan súlyosak voltak a sérülései

– mondta az RTL Híradónak Csikós Róbert a Segítő Angyaloktól.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló