közélet

Megkapta a selyemzsinórt Varga Judit Rogánéktól – A kormány kihátrált az érvei mögül

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.11 | 16:55

Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábban arról beszélt Hajdú Péter műsorában, hogy volt férje neki köszönhetően kapott zsíros állásokat állami vállalatoknál. Szerinte Magyar Péter általában arra tekintettel kapta meg az állását, hogy ő pozícióba került. Gyakorlatilag ugyanezt állította Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető is, mondván, Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni – írta a 24.hu.

A szocialista Tóth Bertalan szerint ez ugyanakkor arra utal, hogy az Orbán-kormányok idején természetes a nepotizmus, az, hogy egy kormánytag jól fizető, állami pozíciót szerez rokonának, ismerősének és nem a rátermettség, tehetség, szorgalom alapján választják ki egy állami cég vezetőjét.

Mivel Varga Judit és Kocsis Máté szavainak valóságtartalmát nem kívánta kétségbe vonni, az ellenzéki politikus külön-külön megkérdezte Orbán Viktort és az összes minisztert erről a kinevezési gyakorlatról:

Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta? Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?

A szocialista frakcióvezető sok szempontból megnyugtató egyenválaszt kapott.

A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy nem állja meg a helyét az eddigi kommunikáció, amely szerint Varga Juditra tekintettel jutott igazgatósági, felügyelőbizottsági tagságokhoz a kegyelmi botrány kirobbanása óta NER-ellenessé vált Magyar Péter.

Nagy kérdés, mikor fog megfordulni a kormány kommunikációja abban a kérdésben, miszerint a volt igazságügyi minisztert éveken keresztül bántalmazta a férje. Egy biztos, Varga Judit végleg megkapta a selyemzsinórt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló