Belföld

Nagyvárosi posták százait akarja bezáratni a Fidesz

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.14 | 14:48

A Fidesz megpiszkálná a postatörvényt, jóval kevesebb postát hagynának meg nekünk.

Bár még nem mondták meg a propagandistáik, hogy Gyurcsány, Soros, vagy Brüsszel lesz a hibás miatta, de újabb megszorításra készül a Fidesz. A fiatal demokraták minisztere, Nagy Márton úgy írná át a Postatörvényt, hogy ezentúl elég lenne harmincezer lakosonként egy posta fenntartása. Budapesten ez például mindössze 55 hivatalt jelentene – írja az mfor.

Nagy Márton április elején kezdett arról beszélni,

hogy a Magyar Postát „rendbe kell tenni”, jobban oda kell figyelni, a maximumot ki kell hozni és a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani. A gazdaságfejlesztési miniszter azonban nem árulta el, hogy miként gondolja ezt a rendbe tételt és legolcsóbb működést. Most viszont felkerült a kormányzati portálra a postatörvény módosításáról szóló javaslat, amelyből már körvonalazódik, hogy mi a szándék az ezer sebből vérző állami vállalattal.

Csak egy apró módosítást eszközölnek,

de annak jelentős következményei lehetnek, aminek aligha fogunk örülni. A jelenlegi törvény szerint a Postának 25 ezernél nagyobb népességszámú településeken 25 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania.

Tehát törvényileg az 50 ezres Egerben eddig legalább két postát kötelező volt működtetni. Ez viszont módosulhat a jövőben, ugyanis a Gazdaságfejlesztési Minisztérium úgy módosítaná a törvényt, hogy a Postának 30 ezernél nagyobb népességszámú településeken 30 ezer lakosonként legalább egy postahelyet kell biztosítania.

Vagyis az egri példánál maradva,

a jövőben a hevesi megyeszékhelyen törvényileg elég lenne csak egy postát fenntartani. Budapesten és a többi nagyvárosban is számos postát bezárhat az állami vállalat, az új fideszes törvény szerint. Eddig Budapesten a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett mintegy 112 posta állt az ügyfelek rendelkezésére. A 30 ezres szabály alapján viszont a fővárosban elvileg elég lenne a jövőben csak 55 postát üzemeltetni.

A fideszes törvénymódosítás egyáltalán nem indokolja,

hogy miért is van szükség a változtatásra.

Rossz hír érkezett a bezárt postákról


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló