Belföld

A Novák Katalin által szabadon engedett terrorista a Pápa miséjére készül

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.28 | 18:28

Budaházy György részletesen elmondta, mit is tervez most.

Elnöki kegyelemmel szabadult Budaházy György, akit családja és támogatói vártak a váci börtön előtt. A Hunnia-per elsőrendű vádlottja és követői reggelig ünnepelték a szabadulást. Budaházy azt mondta, elmegy a vasárnapi pápai szentmisére. A közéletből sem szeretne kivonulni, és

változtatna azon, hogy eltiltották a közügyek gyakorlásától.

„Most veszem fel az életem fonalát, tehát nem tudok még minden tervemről részletesen beszámolni, de azt gondolom, nem fogom magam a közéletből teljesen kivonni. A közügyektől való eltiltás ugye rajtunk maradt, ez azt jelenti, hogy nem lehet választani nem lehet engem választani. Meglátjuk ez a dolog hogy fog alakulni, tudunk-e ez ügyben valamit tenni”  – mondta az ATV-nek Budaházy György.

Novák Katalin köztársasági elnök

a pápalátogatásra hivatkozva adott kegyelmet Budaházynak és társainak. A katonai szakértő szerint akár nemzetbiztonsági kockázata is lehet Budaházy szabadon engedésének. „Budaházy egy speciális eset, nyilván van nemzetbiztonsági vonatkozása is, bűnügy vonatkozása is, politikai vonatkozása is, és úgy gondolom, hogy az a pár év, amit kapott a mélyen tisztelt bíróságtól, az azért nem teljesen véletlen volt” – mondta Kis-Benedek József.

Kegyelmet kérnek Budaházy Györgynek


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.