Belföld

Ez volt a legvonzóbb magyar munkahely 2021-ben Magyarországon

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.04.29 | 15:18

A LEGO lett a legvonzóbb magyar munkáltató 2021-ben Magyarországon. A 2020-as győztes Samsung most ezüstérmes, a Mercedes-Benz pedig megvédte harmadik helyezését a Randstad Hungary rangsorában.

Kép: 123rf

A tájékoztatás szerint az idén kilencedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit a cég kutatásának eredményei alapján. A legismertebb munkaadó ismét a Tesco lett, míg a Magyar Telekom nívódíjban részesült annak elismeréseként, hogy évek óta élvezi valamennyi demográfiai csoport szimpátiáját.

A közleményben kiemelték, felmérésük szerint a magyar munkavállalók körében a tavalyi eredményekhez hasonlóan az IT-szektor munkaadói a legnépszerűbbek, amelyet az üzleti szolgáltatási szektor, és a telekommunikációs ágazat követ.

A Randstad kutatása rámutatott arra is, hogy Magyarországon a munkahelyválasztást befolyásoló legfontosabb tényező továbbra is a vonzó munkabér és juttatási csomag. Kiemelten fontosnak tartják még a kellemes munkahelyi légkört, amit a vállalat pénzügyi stabilitása, az állás hosszú távú biztonsága, valamint a munka-magánélet egyensúlya követ.

A munkavállalók által a legkevésbé fontosnak értékelt szempontok közé tartozik, hogy a cég a legújabb technológiákat használja, minőségi termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, valamint jó legyen a reputációja – írják a közleményben.

A Randstad Employer Brand Research független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás mintegy 163 000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 31 piac 5944 vállalatáról. Magyarországon mintegy 7800 fő vett részt a kutatásban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló