Belföld

Betelet a pohár: megelégelte a Lidl a vállalkozók nyerészkedését – fájó döntést hoztak

  • Szerző:nuus
  • 2022.05.08 | 11:18

Az élelmiszerlánc válaszából kiderült, hogy lényegében a lakossági fogyasztók védelmében keményítettek be.

Jócskán megnehezítette a vállalkozók dolgát a Lidl, az élelmiszerlánc ugyanis jogi személyek számára megtiltotta boltjaiban három hatósági áras termék: a csirkemell, a kristálycukor és a liszt vásárlását.

A civilek ebből semmit sem tapasztalhatnak, ám hiába is menne a pulthoz, aki cég nevére, számla ellenében szeretni venni a három „tabusított” árucikkből.

Az élelmiszerlánc válaszából kiderült, hogy lényegében a lakossági fogyasztók védelmében keményítettek be.

Mert bár a Lidl a törvényben szabott limitnél jóval nagyobb mennyiségű árut tart készleten, az utóbbi hónapokban annyira megnövekedett a hatósági áras termékek kereslete, hogy az ellátás folytonosságát is veszélyeztette.

A Lidl Magyarország elsődleges célja, hogy kiskereskedelmi vállalatként a fogyasztókat ki tudja szolgálni, ezért hozta meg azt a döntést, hogy mindösszesen három termék (csirkemell, cukor, liszt) kizárólag a lakossági fogyasztók számára érhető el

– írta a Lidl Magyarország; igaz, a jogszabályi háttére vagy a korlátozás bevezetésének időpontjára nem tértek ki.

A vásárlási láz mögött a szorult helyzetbe került vendéglátósok és kisboltot üzemeltetők álltak:

ők korábban nagykereskedőktől vették ezeket a termékeket, amit aztán vállalkozásuk jellegétől függően árréssel továbbadtak, vagy feldolgoztak.

Csakhogy a nagykerekre nem vonatkozik a kormány által elrendelt árkorlátozás, ők piaci alapon, és egyre drágábban kínálják a lisztet és cukrot. A vendéglátósok, boltosok ezután rohamozták meg a diszkont láncokat, amit a Lidl végül megelégelt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló