Belföld

A “kormány utolsó fillérjeit” Orbánék egy ex-fidelitasos szusibárjára költötték el

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.12 | 11:18

A folyamatosan uniós pénzt kunyeráló Orbán Veszprémben megint belemart az enni adó kézbe.

Orbán Viktor fideszes miniszterelnök az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrehozott új Tánc- és Mozgásművészeti Központ, az ActiCity megnyitóján mondott beszédet Veszprémben, péntek délelőtt fél tizenegykor.szólalt fel a központ megnyitó rendezvényén – írja a Telex.

„2023-ban Veszprémről beszélni könnyű és hálás,

Európáról beszélni nehéz és körültekintést kíván” – kezdett okoskodni mindjárt a beszéde elején Az Ember Aki Még Soha Nem Hazudott.  „A kormány teljes szívvel támogatta, hogy Veszprém méltó módon legyen Európa Kulturális Fővárosa” – mondta Orbán, mielőtt rinyálni kezdett: a kormány „szinte az utolsó filléreit is odaadta Veszprémnek, hiszen egy királynő nem mehet a bálba akármilyen hacukában”. 100 milliárd körül van az összeg, amit befektetett a kormány – mondta. „Ami itt történt, arra minden magyar büszke lehet, határon innen és túl” – simogatta meg a buksiját határon túli szavazógépezetének.

 

„Köszönjük az Európai Uniónak, köszönjük a döntést meghozó brüsszeli bürokratáknak,

hogy Veszprém, így Magyarország mellett döntöttek. Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni a jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt, Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk – lehetnénk – képesek. Kár, hogy Veszprém példája a kivétel, és nem az általános szabály” – hüppögött Orbán, mielőtt ráfordult volna saját maga fényezésére:

Szerinte a „nemzeti szuverenitás” és a „birodalmi gondolat közötti egyensúly” fenntartásához hazájukat és Európát egyaránt szerető, toleráns és erős, „olyan pannon-féle” vezetők kellenek. „Ez ma ritka mint a fehér holló. Helyette intolerancia, gyengeség, szívtelenség”.

„Az európai együttműködés modern formáját,

az Európai Uniót két cél, két küldetés hívta életre: béke és jólét. Ma kötésig állunk egy háborúban, és a gazdasági helyzet és kilátások egyre aggasztóbbak, és rosszkedvűbbek.

Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, mi végre az Európai Unió? – ezt a kérdést írta fel az égre figyelmeztető ujjával a történelem ura, és ha nem találjuk meg rá a választ, akkor az olyan szép szokások, mint az Európa Kulturális Fővárosa napjai is meg vannak számlálva” – tolta fullba végül a kretént a kommunista katonai elhárítás sorkatona korában beszervezett ügynöke.

Az ActiCity a város új Tánc- és Mozgásművészeti Központja,

a beruházás szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg. Szerencsére a „kormány utolsó fillérjeiből” egy volt fidelitasos veszprémi szusibárjára is jutott támogatás.

Orbán őrjönghet, keményen beszóltak az egyik kedvenc focicsapatának


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló