Belföld

A “kormány utolsó fillérjeit” Orbánék egy ex-fidelitasos szusibárjára költötték el

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.12 | 11:18

A folyamatosan uniós pénzt kunyeráló Orbán Veszprémben megint belemart az enni adó kézbe.

Orbán Viktor fideszes miniszterelnök az Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrehozott új Tánc- és Mozgásművészeti Központ, az ActiCity megnyitóján mondott beszédet Veszprémben, péntek délelőtt fél tizenegykor.szólalt fel a központ megnyitó rendezvényén – írja a Telex.

„2023-ban Veszprémről beszélni könnyű és hálás,

Európáról beszélni nehéz és körültekintést kíván” – kezdett okoskodni mindjárt a beszéde elején Az Ember Aki Még Soha Nem Hazudott.  „A kormány teljes szívvel támogatta, hogy Veszprém méltó módon legyen Európa Kulturális Fővárosa” – mondta Orbán, mielőtt rinyálni kezdett: a kormány „szinte az utolsó filléreit is odaadta Veszprémnek, hiszen egy királynő nem mehet a bálba akármilyen hacukában”. 100 milliárd körül van az összeg, amit befektetett a kormány – mondta. „Ami itt történt, arra minden magyar büszke lehet, határon innen és túl” – simogatta meg a buksiját határon túli szavazógépezetének.

 

„Köszönjük az Európai Uniónak, köszönjük a döntést meghozó brüsszeli bürokratáknak,

hogy Veszprém, így Magyarország mellett döntöttek. Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni a jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt, Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk – lehetnénk – képesek. Kár, hogy Veszprém példája a kivétel, és nem az általános szabály” – hüppögött Orbán, mielőtt ráfordult volna saját maga fényezésére:

Szerinte a „nemzeti szuverenitás” és a „birodalmi gondolat közötti egyensúly” fenntartásához hazájukat és Európát egyaránt szerető, toleráns és erős, „olyan pannon-féle” vezetők kellenek. „Ez ma ritka mint a fehér holló. Helyette intolerancia, gyengeség, szívtelenség”.

„Az európai együttműködés modern formáját,

az Európai Uniót két cél, két küldetés hívta életre: béke és jólét. Ma kötésig állunk egy háborúban, és a gazdasági helyzet és kilátások egyre aggasztóbbak, és rosszkedvűbbek.

Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, mi végre az Európai Unió? – ezt a kérdést írta fel az égre figyelmeztető ujjával a történelem ura, és ha nem találjuk meg rá a választ, akkor az olyan szép szokások, mint az Európa Kulturális Fővárosa napjai is meg vannak számlálva” – tolta fullba végül a kretént a kommunista katonai elhárítás sorkatona korában beszervezett ügynöke.

Az ActiCity a város új Tánc- és Mozgásművészeti Központja,

a beruházás szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg. Szerencsére a „kormány utolsó fillérjeiből” egy volt fidelitasos veszprémi szusibárjára is jutott támogatás.

Orbán őrjönghet, keményen beszóltak az egyik kedvenc focicsapatának


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló