Belföld

Tizenhárom ponton változik a KRESZ, aki lemarad, az fizetheti a büntetést

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.18 | 17:48
  • trendindex: 15

A kormány kedden benyújtott egy javaslatcsomagot, amely tizenhárom ponton változtatná meg a közlekedési rendszabályokat.


A szakértők szerint a jelenlegi rendszabályok már fél évszázada létrejöttek, így szükség van az alapos modernizációra. Az azonban még nem világos, hogy az újítások pontosan milyen hatással lesznek az autósokra. Felmerült például – többek között – a kérdés, hogy mi lesz a büntetőpontokkal vagy jogsielvétellel, ha túllépjük a sebességkorlátozást a szupertraffipaxok előtt.

Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője tisztázta a helyzetet:

“Május elsejétől a sebességellenőrzéssel érintett jármű esetében a jogilag elfogadott sebesség az az érték, amelyet a hitelesített sebességmérő mért. A rendőrségnek nincs lehetősége ettől – és az egyes esetekben ezzel járó esetleges felelősségre vonástól sem – eltekinteni”

– fogalmazott a főosztályvezető a Pénzcentrum kérdésére.

Elmondta azt is, hogy a rendőrök nem foglalkoznak azzal, hogy valaki 50 helyett 51 km/h-val megy. Az igazi problémát azok jelentik, akik drasztikusan túllépik a sebességkorlátot, és veszélyeztetik a közúti biztonságot. Óberling József megnyugtatta az embereket, hogy nem 52 km/h-ra fogják állítani a sebességmérőket.

A teljes tervezet a Parlament oldalán, itt olvasható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.