Belföld

Abszurd módon próbált trükközni az Origo a bocsánatkéréssel, ment is az újabb büntetés

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.24 | 12:18

Donáth Anna közösségi oldalán számolt be arról, hogy 200-200 ezer forintra büntette a bíróság az Origo kiadóját, a Mediaworks Hungary Zrt.-t, valamint annak ügyvezetőjét.

Mint írja, az ok egyszerű: nem voltak hajlandók olyan módon közölni a rólam írt hazug cikkeik utáni bocsánatkérést, ahogyan arra a bíróság kötelezte őket.

Fotó: Facebook / Donáth Anna

Abszurd módon próbáltak trükközni a bocsánatkérés címlapon történő megjelenítésével. Olyan helyre tették ki, ami csak a böngésző képernyőjének 25%-ra történő kicsinyítésével fért rá a nyitóképenyrőre. Ilyen méretben nyilván olvashatatlanul. Tehát valójában bőven a címlap aljára tették, bár a bírósági ítélet szerint a tetejére kellett volna.

Donáth Anna korábban végrehajtókat küldött rájuk azért, hogy eleget tegyenek a bírósági ítéletnek.

Majd képesek voltak elküldeni „bizonyítéknak” egy olyan képernyőfotót, amit 25%-os kicsinyítésben készítettek. Arra számítottak, hogy senki nem veszi észre a trükközést?

A politikus szerint lehet, hogy ebben reménykedtek, mindenesetre arra kérte a bíróságot, hogy szabjon ki büntetést a Mediaworks Hungary Zrt-re, és annak vezetőjére is.

Egyelőre első fokon 200-200 ezer forint megfizetésére kötelezte őket a bíróság, egyben felszólítva a propagandát az ítélet maradéktalan – trükközés nélküli – végrehajtására.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.