Belföld

Bennem mindig élsz – Így búcsúzik apja Suhajda Szilárdtól

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.28 | 11:18

Nem találták meg azon a helyen, ahol utoljára látták.

Egy nagyon nagyszerű embert vesztettünk el, aki rendkívül értékes tagja volt a társadalomnak, helyi közösségnek, maximálisan megérdemelte volna, hogy elérje a csúcsot, nyilatkozta az RTL Klubnak Pintér László hegymászó szakíró.

Pintér László elmondta, abból indultak ki, hogy addig mennek, amíg pislákol a remény. Elmentek a falig, megmozgattak mindent, amit lehet. A péntek reggel induló mentőcsapat szombat reggelre felért a csúcsrégióba, gyakorlatilag egy napon belül megmászták a Mount Everestet – palackozott oxigént használva – és keresték Suhajda Szilárdot. Sajnos nem találták meg azon a helyen, ahol utoljára látták, tette hozzá.

A legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat emberfeletti munkája ellenére sem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten, és vele kapcsolatban már az itthoni csapata is múlt időben fogalmaz: Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt. Földünk legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest már több mint háromszáz hegymászó életét vette el.

Sziszikém! Nincs szavam a nepáli hírekhez…Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet; Apa! Vigyázz az egészségedre és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd – köszönöm és ez cseng állandóan a fejemben… Apuci! Én; A reményt adom fel utoljára.

– írta Suhajda Szilárd édesapja Facebook oldalán.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló