Belföld

“Meg a nagy lóf*szt, azt” – beleálltak a magyar író könyveibe a “gyermekvédelmi” törvény miatt

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.31 | 17:18

Papp Dóra közösségi oldalán számolt be a történtekről.

Az írónő közösségi oldalán számolt be arról, hogy bár ennek az időszaknak az ünneplésről kellene szólnia, hiszen hamarosan itt van a 94. Ünnepi Könyvét, de ma kapott egy egy telefonhívást a kiadójától, ami egy kicsit áthúzta ezt.

Fotó: Facebook

2015-ben dedikáltam először a Ciceró Könyvstúdió standjánál, amikor megjelent a Tükörlelkek ifjúsági regényem első része – öt nap múlva ünnepeljük a nyolcadik születésnapját, és azt, hogy ezalatt az idő alatt négy kiadást ért meg. Nyolc éve kapom a csodálatos visszajelzéseket az olvasóktól, szülőktől, tanároktól, mi mindenben segített nekik a könyv. Nyolc éve van ott többek között a Libri könyvesboltokban az ifjúsági irodalom kategóriában, hogy a 14 éven felüli korosztály megtalálhassa és felfedezhesse a 16 éves Orsi és a 18 éves Kriszti párhuzamosan futó történetét – ez a korszak most lezárul

–  fogalmazott bejegyzésében Dóra.

Mint írja, a kiadója kapott egy levelet a Libritől, melyben arról tájékoztatták őket, hogy Papp Dóra három könyve  – Tükörlelkek 1, Tükörlelkek 2, Interferencia (Helena-trilógia 3.) – a két évvel ezelőtt hozott “gyermekvédelmi” törvény miatt a 18 éven aluliak számára nem terjeszthető.

Nézzük meg ezt a baromságot, amit két éve talált ki valaki, álmából felébredve:
„Tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.”

Külföldre utaznál? Mindezt olcsón tennéd? Nézz bele a videónkba, iratkozz fel a csatornánkra, és elmondom, hogyan lehetséges! 

– emlékeztetett Papp Dóra. Az a legdühítőbb a számára, hogy az ő könyvein kívül csupán egyetlen könyv került megnevezésre, méghozzá Victoria Aveyard egyik műve.

A GABO kiadócsoportról beszélünk, ahová a Ciceró kiadó tartozik, számos megjelent címmel, LMBTQ+ tartalommal – mégis, egy világhírű szerző mellett csak az én három címemmel van gond. Milyen érdekes.

Mint írja, egyelőre azt találták ki, hogy a Libriben az említett három könyve átkerül a szórakoztató irodalom kategóriába.

Viki, Martin, Jeremy, Killian – ők a karaktereim, a gyermekeim, és szeretem őket minden botlásukkal együtt. Ők nem férnek bele az állítólagos gyermekvédelmi törvénybe. Meg a nagy lóf*szt, azt. Ez itt, kérem, háború, amit a magyar kiadók és szerzők ellen indítottak, így, az Ünnepi Könyvhét előtt bő egy héttel.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló