Belföld

Van egy jó ötleted, de nincs rá pénzed? Itt van a megoldás

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.06.01 | 13:48

A 6 milliárd forintot meghaladó keretösszeggel rendelkező Vállalkozó start II. program segítségével több mint ezer új vállalkozás jöhet létre - mondta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A június elsején induló programról Czomba Sándor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, sokan vannak azok, akik jó ötlettel, vállalkozói attitűddel rendelkeznek, de nincs hozzá pénzük, illetve jogi, pénzügyi, vállalkozási ismeretük.

Fotó: Pixabay

Nekik szeretnének segíteni azzal, hogy első körben mentorálják őket, “felhozzák őket arra a szintre, hogy a startvonalhoz oda tudjanak állni”.

Majd ha egy jó üzleti tervet letesznek az asztalra, akkor pedig maximum 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak számukra.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán elmondta,

a támogatásból 3 millió forint a bérre és járulékokra fordítható, a maradék 1,5 millió forintot pedig egyéb eszközbeszerzésre, cégalapításra használhatják fel az érintettek. A programban 12 hónapig adnak támogatást és újabb 12 hónapig fenn kell tartani a vállalkozást

– ismertette Czomba Sándor.

Közölte, a programra 18 és 64 év közöttiek pályázhatnak, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

Czomba Sándor a Kossuth Rádióban felidézte, hogy a programnak korábban már indult egy köre és nagyon jók a tapasztalatok. Ugyanis a 12 hónapos továbbfoglalkoztatási kötelezettségnél 90 százalék feletti az arány, és azok akik 2020-ban indultak, több mint 60 százalékuk most is a munkaerőpiacon van, ami egy kifejezetten jó arány.

Ezen felbuzdulva hirdették meg ezt az új programot

– fogalmazott Czomba Sándor.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arra is kitért, hogy a válság ellenére a magyar munkaerőpiac stabil és úgy tűnik még növekedni is képes. A növekedés dinamikáját pedig elsősorban a versenyszektor adja – tette hozzá Czomba Sándor.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.