Belföld

Pofaszakasztó, ki kívánt boldog szülinapot Orbán Viktornak

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.02 | 14:18

Bombaként robbant a hír: Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje és Putyin elnök hű szövetségese, késve, de felköszöntötte a hírhedt Orbán Viktort a 60. születésnapján!

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A jó Kirill nem is akármilyen ajándékkal lepte meg a magyar miniszterelnököt: a „Dicsőség és becsület” rend I. fokozatával tüntette ki.

„Excellenciás és Tisztelt Miniszterelnök Úr! Szívből köszöntöm Önt hatvanadik születésnapján! Ön egész életét a szülőhazája hasznára végzett feladatoknak szentelte, számos sikert ért el e nem könnyű pályán, amelyek jó hírt szereztek Önnek, olyan embernek, aki szilárd meggyőződéssel rendelkezik, felelős és elveihez hű állami vezető, készen arra, hogy a nemzeti érdekeket következetesen megvédje. Nagyrészt az Ön kitartó erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Magyarország biztosan és töretlenül halad előre a társadalmi és gazdasági fejlődés útján, független kül- és belpolitikát valósít meg (…)”

– írja Őecxellenciája, a moszkvai pátriárka magyar miniszterelnöknek címzett köszöntője.

Hogy mi lehet az erős barátság titka? A válasz egyszerű: Orbán Viktor kormánya tavaly megvétózta az Oroszországot sújtó európai uniós szankciós csomagot, amelynek egyik része Kirill pátriárka vagyonának befagyasztását célozta meg. Ez a gesztus bizonyára meleg szívvel töltötte meg az orosz vezetőt, és tovább szilárdította a két hatalmas politikus közötti köteléket. A kérdés most az, mi várható a következő születésnapon? Talán még fényesebb díjak és exkluzív ajándékok, esetleg közös nyaralás Putyinnal?

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.