Belföld

Orbánék megsértették a nemzetközi emberi jogi normákat, semmibe veszik az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét is

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.05 | 18:30

A közlemény szerint az ateistákat és nem vallásos polgárokat kirekesztő és sértő nyilatkozatokat tettek közzé.

A magyar kormány tagjai az elmúlt hetekben ismét számos alkalommal megsértették az állam vallási semlegességének az elvét – írja közleményében a Magyar Ateista Társaság.

papa-orban-fb

A közlemény szerint az ateistákat és nem vallásos polgárokat kirekesztő és sértő nyilatkozatokat tettek közzé:

Varga Judit szerint a kormány minden nap azért dolgozik, hogy Európa keresztény legyen, ami a jövő évi magyar EU-elnökség fényében nemzetközi szinten is aggodalomra ad okot.

Felhívják a figyelmet arra, hogy még az Alaptörvény szerint is “Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek”, azaz a Magyar Állam és képviselői sem Magyarországot, sem Európát nem tehetik kereszténnyé.

Olcsón nyaralnál Máltán? Mutatjuk mit érdemes a szigetről tudni, és hogyan hozhatod ki kevesebből mint egy belföldi hétvégét! 

 

Szijjártó Péter szerint már kiskoruktól el kell kezdeni magyarnak és kereszténynek nevelni a gyerekeket, annak ellenére, hogy Magyarország is ratifikálta az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amely leszögezi: “az Egyezményben részes államok tiszteletben tartják a gyermek jogát a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadságra.”

Navracsics Tibor pedig közölte, “a magyar állam és a minket Európához kötő kereszténység a magyarság lételemét jelentik”, amivel kizárja a magyarságból a nem keresztény állampolgárokat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szerint az ateizmus az ellenséges ideológia egyik ismérve, ami honvédelmi kontextusban akár fizikai fenyegetésként is értelmezhető.

Felszólítjuk a kormány tagjait, hogy tartózkodjanak a nem hívő és az ateista magyar állampolgárok kollektív megbélyegzésétől, és tartsák tiszteletben a magyar és nemzetközi emberi jogi normákat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.