Belföld

Sokkoló részletek derültek ki a tomajmonostorai óvodabuszos tragédiáról

  • Szerző:nuus
  • 2022.06.12 | 14:18
  • trendindex: 9

Pénteken elhunyt a tomajmonostorai buszban maradt kislány.

Kedden a reggeli órákban Tomajmonostorán egy gyermekeket szállító kisbuszban maradt egy négyéves lány. Délután találtak rá a kislányra, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A kislány pénteken elhunyt, nem tudták megmenteni az életét, a hírt a szülők is megerősítették.

Aznap helikopterrel szállították a debreceni kórházba a kislányt. A Bors ott érte utól Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.

Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre. Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített

– fakadt ki a Borsnak korábban Eszter. Az édesanya szerint teljesen egyértelmű, hogy a sofőr hibázott és abban reménykedik, hogy “megkapja a méltó büntetését”.

A lap megtalálta a buszvezető házát Kunhegyesen, de semmilyen jelzésre nem reagált.

A felesége egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról

– mondta egy helybéli. A Bors végül a sofőr fiával tudott beszélni a családból.

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval

– mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk

A lap beszélt az óvodába járó más gyermekek szüleivel is. Van, aki kiveszi a gyermekét az óvodából, abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy akármekkorát hibázott is a felelős, nem szándékosan okozta a bajt.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere a kérdésekre nem kívánt válaszolni a lapnak, annyit elmondott:

Fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult az ügyben.

A Tények információi szerint a buszvezető tudhatott arról, hogy a kislány a buszon maradt.

Két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, de a férfi továbbment, majd leparkolt és a buszba zárta a gyereket

– állítja a Tények. (Ezt más nem erősítette meg – szerk.)

Az RTL később arról számolt be, hogy a buszt vezető férfi teljesen összeomlott, pszichiátriára került.

Azt hallottam bent fekszik a pszichiátrián. Komolyan megviselte. Nem is csodálkozom rajta

– mondta egy kunhegyesi lakos.

Az RTL információi szerint az 56 éves férfit a szolnoki kórházban kezelik. A helyiek úgy tudják, idegösszeomlást kapott.

A kunhegyesiek nem értik, miért történhetett a tragédia. A férfiről azt mondták, rendes, dolgos embernek ismerték meg a buszsofőrt, akinek régóta ez a szakmája.

A gyerek halála miatt indult eljárásban eddig a buszvezetőt hallgatta ki a rendőrség gyanúsítottként. A községi hivatal pedig belső vizsgálatot indított.

Forrás: Bors, RTL , Tények

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló