Belföld

Hatalmas a baj a Balatonnál: Kiborultak a nyaralók

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.21 | 12:18
  • trendindex: 9

A balatoni nyaralás egyre drágább mulatság. Sokba kerül a szállás, az étkezés, a strandolás és persze a szórakozás is.

Nem csoda, hogy a belföldi nyaralók visszafogják magukat: a Pénzcentrum kiszámolta, hogy egy képzeletbeli négy fős családnak mennyibe kerül egy nap a Balatonnál, ha csak leutaznak eltölteni ott egy napot.

Az útiköltségre 15 ezer forintot számoltak átlagosan. Mivel a brutális infláció az étkezést is drágítja, nagyjából 30 ezer forintot számoltak éttermi étkezésre – ez persze igény szerint változhat. A strandbelépővel együtt pedig már meg is van a napi 50 ezer forintos költség.

Mivel a szállás az egyik legnagyobb kiadás a balatoni nyaralás során, érdemes alaposan körülnézni a kínálatban és összehasonlítani az árakat. A legolcsóbb megoldás általában a sátorozás vagy a kempingezés (esetleg szerezni valahonnan egy kitakarított dobozos furgont) ezeknek ráadásul megvan a maga hangulata is.

Étkezésen leginkább az otthoni főzéssel vagy piknikezéssel spórolhatunk. Ehhez beszerezhetünk helyi alapanyagokat a piacokról vagy a boltokból. Ha inkább étteremben ennénk, érdemes elkerülni a vízparti vagy a turista csalogató helyeket, mert ezek általában drágábbak.

Ingyenes strand is van a Balatonnál (pl. Balatonföldvár: Nyugati strand) csak itt arra is fel kell készülni, hogy jóval kevesebb szolgáltatást kapunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló