Belföld

Egyre nagyobb bajban a Fidesz-kormány: Gulyás Gergely öngyilkos lépéseket jelentett be

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.23 | 12:18
  • trendindex: 5

Megszünteti az árstopokat Orbán kormánya, ugrik a CSOK-hitel is.

A fideszes kormány szerdán átalakította a családtámogatási rendszert. Gulyás Gergely szerint a háború kitörésével meglóduló, de valójában már azelőtt az égbeszökő infláció miatt kell átalakítani a rendszert. A babaváró hitel összegét 11 millió forintra emelik és az 2025 január 1-től csak a 30 év alatti nők számára lesz elérhető, de lesz egy átmeneti időszak 2024 január 1-jétől.

A csok jelenleg a kisebb településeken működik,

a megyei jogú városokban és a fővárosban az önrész és a támogatás mellé fel kell venni hitelt. De ezt kevesen veszik fel a jelenlegi kamatok mellett. A falusi-csokot megtartják, a keretösszeget megemelik, de a fővárosban és a nagyvárosokban nem lehet felvenni 2024 január elsejétől a támogatást. A kormány új rendszert ígér ennek a pótlására.

Eddig 1 gyermek után 600 ezer forint volt a támogatás,

ami 1 millió forintra fog emelkedni. 2 gyermek esetén 4 millióra, míg 3 gyermeknél 10 millióra fog emelkedni a falusi csok összege. A fideszes jegybank elnök előrejelzései alapján augusztusra jelentős infláció csökkenés jön (addigra nem lesz háború? – a szerk.) az előrejelzések alapján már „csak” 15 százalék lesz. Ezért az árstopot a fideszes kormány  augusztus 1-vel megszünteti. Ehelyett

a kötelező akciózás mértékét megnövelik 15 százalékra.

A kötelező akciózást kiterjesztik azokra a termékekre is, amik az élelmiszer árstop égisze alá esnek. Itt a bruttó értékesítési árat kell majd figyelembe venni.

Varga Judit is megszólalt a válásáról – Mi lesz a CSOK-al és a többszáz milliós ingatlanokkal?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Meghalt Szirtes András
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 29.
Külföld
Leválthatják Joe Bident
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 13.