Belföld

Annyira tudtuk: meghosszabbítják a hőségriadót

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.25 | 11:48

Országszerte marad a kánikula, ezért az országos tisztifőorvos a hőségriadó meghosszabbítása mellett döntött.

Mivel az egész országban folytatódik a kánikula, az országos tisztifőorvos péntek éjfélig meghosszabbította az érvényben lévő hőségriadót. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) arra figyelmeztet, hogy hőségriadó idején több folyadékot kell fogyasztani és 11 és 15 óra között nem szabad a tűző napon tartózkodni. A szabadban dolgozók megfelelő öltözékkel és napvédő készítményekkel

védjék bőrüket a leégés ellen.

Nagyon fontos, hogy senki ne hagyja sem gyerekét, sem állatát tűző napon parkoló autóban. A hőség miatt a tisztifőorvos javasolja az áram- és vízellátás zavartalan fenntartását, a programozott karbantartások elnapolását. Ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. A bárki által igénybe vehető, légkondicionálóval felszerelt helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

A hőség terheli az egészséges szervezetet is,

de különösen veszélyeztetettek a kisgyerekek, idősek, és a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A déli órákban a strandon is kerülendő a napozás, és nem ajánlott a vízbe ugrani felhevült testtel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló