Belföld

Puzsér minden eddiginél durvábban nekiment ByeAlexnek – mutatjuk a részleteket

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.25 | 18:48

Nehéz olyan hírességet említeni, aki ne került volna még szóba az ország egyik legbátrabb és legbotrányosabb kritikusa által. Nem rég Vasvári Vivienbe is beleállt.

Puzsér Róbertről köztudott ugyan, hogy nem szokta kímélni kiszemelt “áldozatait”, most azonban egy teljes cikket áldozott arra, hogy szinte földbetiporja ByeAlexet és mindazt, amit képvisel.

50217

Már a cikk címével is erősen indít Puzsér:

ByeAlex, a nárcisztikus trash-bölcsész és a háztartási alkalmazott, akivel élni akar

ByeAlex egy köznyilvános rejtély, akiről soha nem lehet tudni, melyik hazug médiaperszónájával rukkol elő.

– olvasható a cikk elején, ami így folytatódik:

“Bár a miskolci bölcsész bőrében számos elkényeztetett popsztár elfér, mindegyikük üres, mindegyikük nárcisztikus, és mindegyikük az épp menő divat trendjeit hajhássza a könnyű siker reményében. Nehéz eldönteni, hogy ByeAlex mikor irritálóbb: amikor trashpop-előadóként senkise név alatt vidéki diszkóhaknikra és falunapokra hajt, vagy amikor beszédes nevű kísérőzenekara, a Sleppélén alterrock-fenegyereket alakít a Budapest Park színpadán? Nehéz eldönteni, hogy ByeAlex mikor irritálóbb: amikor szégyentelenül celebkedik, vagy amikor a hipszter filozófust adja elő? Nehéz eldönteni, hogy ByeAlex mikor irritálóbb: amikor jakuzává varratja magát, vagy amikor rózsaszín felsőben ábrándozó, naiv tinédzsernek mutatkozik? Nehéz eldönteni, hogy ByeAlex mikor irritálóbb: amikor a hisztérikus dívát szállítja le az RTL képernyőjére, vagy amikor férfinak látszani igyekszik?”

“[…] Figyelemre méltó, hogy ez a tartalmatlan alak, aki ha belép a szobába, eggyel kevesebben lesznek bent, ma popsztár lehet. És épp azért lehet popsztár, mert annyira együgyű, annyira konzisztenciátlan, annyira senkise, hogy bárki által fogyasztható, és bárki által formálható – s minderről annyira nincs fogalma, hogy nyilvánosan el is henceg vele. Nem is olyan rég a művészek még alakították a világot, ByeAlexet ezzel szemben a pláza kultúrája és a fogyasztás komfortja alakítja olyan szervetlenné, hogy az RTL a következő nemzedékek ízlésének és értékrendjének lebontását biztos kézzel rábízhassa.”

A teljes cikk itt olvasható.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.