Belföld

Bezár a legendás budapesti klub

  • Szerző:nuus
  • 2023.06.27 | 10:18

Nehéz helyzetbe került a Budapest Jazz Club.

Fotó: Pixabay

A Budapest Film Zrt. tulajdonosa, a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási partnere a Budapest Jazz Clubot működtető Jazzart Közcélú Alapítvány, 2012-ben – a Budapest Film Zrt-vel létrejött bérleti jogviszonnyal párhuzamosan és nyilvánvaló összefüggésben – létesített közszolgáltatási szerződést a Fővárosi Önkormányzattal.

2012 óta azonban 44,3 százalékkal, vagyis havi 833 500 forint plusz áfáról 2023-ra havi 1,2 millió forint plusz áfára ugrott a bérleti díjuk. Kiemelték, hogy a bérleti díj kifizetése a kezdetektől fogva nem volt zökkenőmentes. Bejegyzésükben megjegyezték, többször is jelezték az önkormányzatnak “a helyzet tarthatatlanságát”.

2023. június 21-én kézhez kaptuk a felmondást, melyet követően még a bezárást előtt igyekeztünk kompromisszumos, részleges, önerőből történő rendezési ajánlatot tenni, ám ezt a vagyonkezelő elutasította.
Mivel egyéb érdemi előrelépés nem született, így 2023. június 26-án a vagyonkezelő zárcserével és lakatokkal bezárta a Budapest Jazz Clubnak helyet adó ingatlant.

– olvasható a Budapest Jazz Club bejegyzésében.

Mint írják, igyekszenek mindent megtenni, hogy a szomorú helyzetet orvosolják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló