Belföld

Na végre! Itt lesz szúnyogirtás a héten

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.28 | 10:18

A szúnyog elleni harc több, mint ötszáz településen folyik ezen a héten. Reméljük, más, hasznos rovarnak nem esik bántódása!

Ezen a héten 110 ezer hektáron, 14 megye 516 településén gyérítik a vérszomjas szúnyog populációt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az elmúlt hetekhez hasonlóan a következő napokban is intenzív kezelésekkel védekeznek a szakemberek a csípőszúnyogok ellen. Az országos szúnyoggyérítési programban

tavasz óta kiterjedt biológiai lárvagyérítés történt.

Június elején pedig a kifejlett szúnyog elleni kezelések is megkezdődtek. A héten a Duna mentén, a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban lesz gyérítés. A Dunakanyar több települését, a Csepel-sziget térségét, Szekszárd, Baja és Mohács környékét is járják a füstöt kibocsátó furgonok.

A főváros vízparti területén,

a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén ugyancsak gyérítést folytatnak a héten. A felhasznált készítmény a kijuttatott mennyiségben emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan. Hektáronként alig több mint fél litert permeteznek ki belőle, a hatóanyag a kijuttatás után néhány órával lebomlik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló