Tech

Nem is sejtenéd, hány magyar lakásában lapul még ez az őskövület

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.28 | 11:18

A legtöbb előfizetőnek csak azért van meg a vezetékes telefonja, mert a tévével és internettel közösen előfizethető csomag része.

A magyar lakosság fele máig a vezetékes telefon használója. Kétharmaduk szerint a mobiltelefon tökéletesen helyettesíti azt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). Az előfizetők kilenctizede  csak a tévével és internettel közösen előfizethető, kedvező csomag miatt van tart vezetékes telefont.

Nyolcból egy háztartás fizet elő külön erre a szolgáltatásra.

Az előfizetők harmada sosem használja a vezetékes telefont, a háztartások tizedében készülék sincs, csak előfizetés. A háztartások 94 százalékánál van mobiltelefon, héttizedükben vezetékes internet is. A különösen árérzékeny magyar előfizetők főképp azért használják ezt a szolgáltatást, mert kéznél van és nincs pluszköltsége. Ez jól látható a munkahelyi vonalas telefon használatában, amivel

az emberek a saját mobilkiadásaikon spórolnak.

A dolgozók ötöde indít vezetékes hívást otthonán kívül, míg a nyugdíjasoknak csak hét százaléka, a tanulóknak és más inaktívaknak pedig csak 14 százaléka. Vezetékes telefont a legnagyobb arányban a magukat jómódúnak tartó idősek használják (69 százalék), a legkevésbé pedig a rossz anyagi helyzetű fiatalok veszik igénybe (29 százalék).
Az idősek kevesebb, mint fele szerint tudja a mobiltelefon teljesen helyettesíteni a vezetékest, a fiatalok 75-78 százalékával szemben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló