Belföld

Ismeri az Árpád hídi gázolót, megszólalt a gyorsulási szövetség elnöke

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.05 | 12:18

A tragédia egy 26 éves kerékpáros halálát okozta, aki két sportautó valószínűsíthető veresenyzésének az áldozata lett.

Semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye – mondta Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese az RTL-nek, utalva a szombatra virradóra történt, halálos kimenetelű Árpád hídi balesetre.

Kép: Unplash

A tragédia egy 26 éves kerékpáros halálát okozta, aki két sportautó valószínűsíthető veresenyzésének az áldozata lett.

Giltner elmondta, ismeri a gázoló Mercedes tulajdonosát, aki szerinte sok gyorsulási és pályaversenyre járt. Nem volt gyakorlatlan sofőr.

Közölte, a Gyorsulási Szövetségnél van egy mondás, a sas nem vadszik a légyre, vagyis egy 600 lóerős autóval nem kergetnek 200 lóerős autókat. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy egy nagy teljesítményű autó ne lenne a közutakra való, hiszen azzal is be lehet tartani a közlekedési szabályokat.

Giltner szerint lehetne egy olyan kezdeményezés, hogy bizonyos lóerő felett vezetéstechnikai tréninget kapjanak a sofőrök, aki a tragikus baleset körülményeiről szólva azt mondta,

vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett, mert ezek a járművek tele vannak biztonsági eszközökkel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló