Belföld

Már hivatalos: így változtak a babaváró és a CSOK feltételei

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.13 | 11:48

A kormány ebbe is belenyúlt.

Forrás: Unsplash

A júniusi közepi nagy bejelentést követően a változások részletszabályai is megjelentek a Magyar Közlönyben. 2024-től jelentős változások várhatók a családtámogatási rendszerben. Itt van néhány lényeges pont a változásokról:

  • CSOK: A jövőben csak a kistelepüléseken lesz elérhető, ami az 5000 fő alatti településeket jelenti. A preferált települések listájában 2631 település szerepel, amit a kiadvány 50. oldalán találhatsz.
  • Babaváró támogatás: Az igénylő nőknek 30 év alatt kell lenniük ahhoz, hogy az eddigi 10 millió forint helyett 11 millió forintot kaphassanak.
  • Használt lakás vásárlása vagy építése: A jövőben a következő összegeket lehet majd igényelni: egy gyerek esetén 1 millió forint, két gyerek esetén 4 millió forint, három gyerek esetén pedig 15 millió forint. Az új lakás építésére vagy bővítésére ugyanazok az összegek lesznek érvényesek, mint eddig: egy gyerek esetén 600 ezer, két gyerek esetén 2,6 millió, három vagy több gyerek esetén pedig 10 millió forint. A meglévő lakás bővítésére jövőre a következő összegeket lehet igényelni: három gyerek esetén 7,5 millió forint (a korábbi 5 millió helyett), két gyerek esetén 2 millió forint, egy gyerek esetén pedig 500 ezer forint korszerűsítésre és 600 ezer forint bővítésre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló