Belföld

A lakosság pénzére fáj Orbánék foga: 6-7 ezer milliárdot mozgatnának meg

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.18 | 16:18

Érdemes lenne megmozgatni a lakossági folyószámlákon tartott 6-7 ezer milliárdot a GfM államtitkár szerint

Segítő tájékoztatást kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GfM) közigazgatási államtitkára.

Túri Anikó az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről.

Az államtitkár azt mondta, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, pedig szerinte a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell.

Túri Anikó szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, ekkora összeget már „érdemes lenne megmozgatni”. Azt mondta, a tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja fel az emberek figyelmét, táblázatban mutatja meg, mekkora hozamot lehet elérni ezekkel.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium hétfőn kiadott közleményéből lényegében az derül ki, hogy a bankoknak is előírják, hogyan ösztönözzék az ügyfeleiket állampapír-vásárlásra.

Forrás: Telex


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló