Belföld

Brutális szörnyeteget fogtak ki a Balatonból – fotó

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.20 | 13:48
  • trendindex: 3

A Balaton újra megmutatta, hogy mire képes

Irdatlan erőt érzett a zsinór végén. Ellentmondást nem tűrve, több alkalommal métereket kért le a szigorúra állított fék ellenére. Voltak pillanatok amikor úgy érezte, hogy a kezében lévő bot erejének a határán táncolnak.

Ráfogtam a dobra és óvatosan átvezettem a csónak túloldalára. Mondanom sem kell egy szót nem mertünk szólni, lélegzetvisszafojtva vártuk hogy mi fog történni. A Balatonra nálunk jellemző opálos víz felszíne ezüstbe borult pár pillanat múlva.

– írta a Facebook oldalán, majd egy kapitális süllőkirálynő sziluettje emelkedett fel.

Igazi tiszteletet parancsoló uralkodója ő a mélységnek, hibátlan uszonyaival, káprázatos színével és félelmetes fogsorával együtt a természet és a Balaton remekműve. Igazi csúcsragadozó!

Mi mindent tudna mesélni ez a hal… Biztos vagyok benne, hogy horgot még nem látott… Ezt a méretet nem sokan engedték volna vissza.

– írták.

Se hosszt, se súlyt nem mértek. A Balaton újra megmutatta, hogy mire képes. 5-6 órát voltak a vízen. Európa-, de talán világszínvonalon is nehéz ilyen pecát összehozni egy vadvízen.

Én sem gondoltam volna, hogy találkozhatok egy ilyen impozáns, kapitális süllővel. Bevallom, gyerekkorom óra erről a halról álmodtam. Amikor édesapám először 5-6 évesen vitt magával attól a pillanattól kezdve reméltem, hogy egy napon sikerül majd egy legendákba illő süllővel találkoznom egyszer életem során. Óriási álmom válhatott valóra! Köszönöm Balaton!

– tették hozzá, és elárulták azt is, hogy boldogan engedték vissza birodalmába, az opálos Balatoni mélységbe.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló