Belföld

Lecsapott a rendőrség: 10 embert előállítottak, 18-at feljelentettek – Fegyvereket is találtak

  • Szerző:nuus
  • 2023.07.21 | 08:18

Találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is.

Tíz embert előállítottak, tizennyolc ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök a főváros XVIII. kerületében tartott múlt hétvégi ellenőrzés során – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Kép: Unplash

A közlemény szerint a rendőrök és a társhatóságok bemértek gyorshajtókat, előállítottak ittas, bódult és engedély nélkül vezetőket, de találtak közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket is.

A komplex közlekedésrendészeti akcióban a helyi rendőrökön kívül a XVIII. kerületi közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek, és civil autókat is bevetettek.

Tíz embert állítottak elő:

kettőt ittas, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószer-fogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.

Példaként említették, hogy a ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított egyik ittas sofőr a feleségével és két gyermekével nyaralni indult ilyen állapotban. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

Szabálysértési feljelentést tizennyolc emberrel szemben tettek. Hármuk ellen forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt; ezekben az esetekben elvették a forgalmi engedélyt. Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben.

Az intézkedő rendőrök kilenc, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két, engedély nélkül tartott gáz-riasztópisztolyt, amelyeket lefoglaltak, a birtoklókkal szemben pedig szabálysértési eljárást indítottak

– áll a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Meghalt Szirtes András
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 29.
Teszt
Kell-e nekem egy ergonomikus egér?
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 19.