Belföld

Egyre jobban imádják Orbán Viktort a románok

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.22 | 19:18

Az elmúlt évben sokat javult Orbán Viktor romániai megítélése.

Orbán Viktor erdélyi látogatásához időzítve friss “kutatást” tett közzé a kormányközeli Nézőpont, amelyben azt kérdezték, mennyire kedvelik a románok a magyar miniszterelnököt – írja a 444.hu.

A válasz az, hogy egyre inkább!

A Nézőpont saját felmérése szerint az elmúlt évben sokat javult Orbán Viktor romániai megítélése. Szerintük tízből hat román (57 százalék) inkább pozitívan vélekedik a magyar miniszterelnökről, míg mindössze hárman vannak, akik inkább negatívan.

Évről évre felhív román embereket a Nézőpont, hogy Orbán Viktor megítéléséről kérdezzék őket. Már tavaly is javulást mértek, viszont az idei év hozta el a nagy fordulatot.

A Fidesz-közeli iroda szerint Orbán Viktor elmúlt hónapokban meghozott intézkedései állhatnak a változás mögött, mint például a magyar benzinárstop, ami Romániában nincs, és ott meg is duplázódott az üzemanyag ára, csak nyáron egyeztek meg a kormánypártok némi kompenzációról.

Emellett a Nézőpont szerint az is számíthat, hogy másképp vélekedik a két ország az orosz-ukrán háborútól: míg Románia segíti a nyugati fegyverek szállításában, Magyarország viszont nem.  És szerintük számíthat az is, hogy

Orbán Viktor megvétózta a háborút hevesen támogató Kirill orosz pátriárka szankcionálását, a románok többsége ugyanis ortodox keresztény.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló