Belföld

Hatalmas, minden családot érintő változásról döntött a kormány az élelmiszer-akciók terén!

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.08.01 | 15:48

Augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat - mondta a kormányszóvivő kedden a Facebookon megosztott videójában.

Szentkirályi Alexandra a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta: az immár másfél éve tartó háború és a “brüsszeli szankciók” miatt megemelkedett inflációt sikerült “csökkenő pályára” állítani.

Az egyik ilyen inflációt csökkentő intézkedés volt a másfél éve bevezetett élelmiszerárstop, amely – a szóvivő szerint – már betöltötte a küldetését, ezért július végével ki lehet vezetni.

Szentkirályi Alexandra hozzátette: júniustól – a családok és a nyugdíjasok védelme érdekében – az élelmiszerüzleteknek kötelező minimum 10 százalékos árakciókat írt elő a kormány. Ezek az élelmiszerár-akciók rendben és eredményesen zajlanak, az árleszállítások jelentős terhet vesznek le a családokról és hozzájárulnak az infláció további csökkentéséhez.

Új intézkedésnek nevezte, hogy az árakciókban a kedvezmény mértéke még nagyobb lesz: augusztustól már 15 százalékos élelmiszerár-akciók védik a családokat és a nyugdíjasokat.

Mit csinálj a Balatonon, ha nincs strandolós idő? Mutatjuk az egyik legjobb tippet! Csodás romok, és gyönyörű panorámák várnak! 

 

A kormány arról is döntött, hogy a kiskereskedelmi üzletek a korábbi nyolc árstopos termékfajta közül két termékfajta esetében valamennyi terméket kötelesek heti rendszerességgel, legalább 15 százalékkal alacsonyabb áron kínálni úgy, hogy a 15 százalékos kedvezményt a beszerzési árhoz képest kell biztosítani – jelezte a kormányszóvivő.

Az intézkedés így amellett, hogy alacsonyabb árat biztosít az alapvető élelmiszerekre, jelentősen kibővíti az eddigi 20 termékből álló akciós árú termékkosarat – fűzte hozzá.

“A kormány tehát továbbra is védi a családokat, a nyugdíjasokat a háború és a szankciók okozta megemelkedett élelmiszeráraktól és folytatja az inflációcsökkentő intézkedéseket”

– fogalmazott Szentkirályi Alexandra a videóban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló