Belföld

Gátat szabna az öngyilkosságoknak a Mammut

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.02 | 16:18

Nagy lépésre szánta el magát a bevásárlóközpont üzemeltetője

Kedden azt írta Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere a Facebook-oldalán, hogy egyeztetést kezdeményeznek az üzletközponttal, ahol a sokadik öngyilkosság történik, remélve, hogy közösen találnak megoldást.

Hamar meg is lett ennek az eredménye – derül ki a Mammut Bevásárlóközpont szerdán lapunkhoz elküldött közleményéből. Abban ugyanis azt követően, hogy az őszinte részvétüket fejezték ki a vasárnapi megrendítő eseményben érintett személy családjának és ismerőseinek, a alábbiakat írják:

Felelős bevásárlóközpont-üzemeltetőként, áruházaink rendszeres biztonsági ellenőrzésen mennek keresztül, melyek alapján azok minden hatályos jogszabályi előírásnak megfelelnek. Látogatóink biztonsága továbbra is kiemelten fontos a számunkra. A közelmúltbeli események fényében szakértői csoportot állítottunk fel, többek között pszichológus, viselkedéskutató és építészek részvételével, hogy megvizsgáljuk, vannak-e további intézkedések, amelyeket bevezethetünk a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Fizikai változtatásokat hajtunk végre, melyek építészeti előkészítését már elindítottuk, a részletekről később tudunk beszámolni.
Együttműködünk egy országos lelkisegély-szolgálattal, hogy szakmai véleményüket figyelembe vegyük, ide értve akár helyszíni lelki tanácsadás biztosítását is.

Együttműködünk Budapest Főváros II. Kerületének Önkormányzatával, hogy a lehetséges közös lépésekről és az érintetteknek való segítségnyújtásról egyeztessünk.

Eddig megtett intézkedéseink:

  • Eltávolítottunk minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), amely megkönnyítheti vagy bátoríthatja a magasabb szinteken a korláton való átmászást.
  • Rendszeres és átfogó képzést tartottunk biztonsági szolgálatunknak az intő jelek kiszűrésére a bevásárlóközpont területén.
  • Bevezettük a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten.
  • A bevásárlóközpont kamerarendszere úgy került beállításra, hogy a korlát melletti részek jól láthatóak legyenek, így lehetőséget adva a beavatkozásra.
  • Mentálhigiénés támogatást ajánlottunk fel a bevásárlóközpontban dolgozók számára, akik az esemény érintettjei voltak és ezt igényelték.
  • Sajnos azonban számolni kell azzal, hogy minden óvintézkedés ellenére, néha olyan elszántsággal és hirtelen történik meg a tragédia, hogy helyszíntől függetlenül, azt nagyon nehéz megakadályozni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló