Túra

Ennél szebb túra kevés van Magyarországon: ilyen volt az idei nyár vándortúrája

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.09 | 21:00

A csodaszép tájak mellett pedig a lényeg, a közösen megtett út, és az, hogy képesek vagyunk végigcsinálni.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

Megnézted a videót? Ha igen, akkor induljunk el az elején. Hiszen a Fjallraven Vándortúra már évek óta tartja lázban a magyar rajongókat. De mi is ez az egész, hát a svéd Classic magyar változata, ami hazánk egyik legszebb részén keresztül mutatja meg azt, hogy mennyire is csodálatos dolog a túrázás.

Fedezd fel a Balaton-felvidéket, sétálj a szőlődombokon, mászd meg a kialudt vulkánok csúcsait és élvezd a többi természetbarát társaságát. A túra nem könnyű, de a természethez közeli élmény felejthetetlen.
Szeretnénk, ha minél több ember járná úgy a természetet, hogy közben vigyáz is rá.

– áll a leírásban, és mennyire igazuk van.

Mi amatőrökként vágtunk bele a kalandba, és már ott tartunk, hogy készülünk a Kék Túrára, szóval mindenki előtt új kapukat nyithat egy ilyen esemény, és persze remek társaságban élvezhetjük a naplementét, a fröccsöt és a természetet. Valahogyan nem is kell, hogy az aktív pihenés másról szóljon. Hiszen egy hátizsákkal több napra, több éjszakára belevetni magunkat a természetbe, és hasonló emberek társaságában sátorozni olyan meghatározó élmény, ami nemcsak testi, lelki, de szellemi megújulást is hozhat, és biztosan életre szóló élményt jelent majd.

A Fjällräven Vándortúrán 5 napon keresztül, naponta meghatározott távokat tettünk meg, persze voltak hosszabb és rövidebb távok is, így az olyan kezdők mint mi, sem érzik majd elveszve magukat. Ám ha mégis, akkor ott vannak az út során szerzett barátaink, akik garantáltan a segítségünkre lesznek majd abban, hogy legyőzzük az akadályokat.

A túra két fontos alapszabálya, hogy mindenki maga viszi a felszerelését és sátorban alszik, de nem kell egyből a vadkempingezésre gondolni, hiszen a szálláshelyek kempingek, vagy sátrazásra kijelölt helyek lesznek. Nekünk szerencsénk volt a melegvízzel és az árammal, de ha nektek nem lesz, akkor se aggódjatok, jól fog esni a hideg zuhany, és egy fröccs a kocsmában, ameddig töltjük a telefonunkat.

Nincs időkorlát, vagy sietség, kényelmesen, saját tempóban, jókedvvel, biztonságosan és élményekkel gazdagodva járhatóak végig a legszebb túraútvonalak Magyarországon.

– teszik hozzá a szervezők, és ez maximálisan igaznak bizonyult.

A túra során tíz ellenőrző pontot kell érintenünk, ebből öt a napi szakasz végén, a szálláshelyeken lesz, ahol szükség esetén egészségügyi szolgáltatások is igénybe vehetők, és mint kiderült azért erre néha szükség is van, ám ha a hosszan útra mennél, akkor virtuális ellenőrzőpontokat találsz majd, várhatóan a közeljövőben is.

Jelentsük hát ki bátran, aki áthalad a Fjällräven Vándortúra célvonalán, legyen gyors vagy lassú, öreg vagy fiatal, egy különleges élménnyel lesz gazdagabb. És lettünk mi is. Ez hát a lényeg, a közösen megtett út, és az, hogy képesek vagyunk végigcsinálni.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló