Belföld

Elképesztő a drágulás Magyaroszágon – meddig lesz tartható ez az állapot?

  • Szerző:nuus
  • 2021.08.10 | 13:18

Mindennek emelkedett az ára, nem is akármennyire. Mutatjuk!

A koronavírus alatt bizonyos fogyasztási cikkek ára még az általános dráguláshoz képest is elszabadult. Ilyenek például a szeszes italok, dohányáruk és persze az üzemanyag.

Lassan a Holdról is jól látható az infláció mértéke – meddig lesz tartható ez az állapot?

– A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,5 százalékkal nőttek – írja a hivatal. Az MTI által is idézett összegzésük szerint január és július között a fogyasztói árak az összes háztartást figyelembe véve

átlagosan 4,2 százalékkal, a nyugdíjas háztartások körében 3,9 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt 12 hónapban az élelmiszerek ára 3,1, ezen belül az étolajé 27,5, a baromfihúsé 7,7, a liszté 7,2 százalékkal emelkedett. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 11,1, ezen belül a dohányáruk 18,1 százalékkal drágultak. A tartós fogyasztási cikkekért 3,8 százalékkal kellett többet fizetni, ezen belül a szobabútorok 10,7, a konyha és egyéb bútorok 8,4, az új személygépkocsik pedig 7,5 százalékkal kerültek többe. Az üzemanyagok ára 19,8 százalékkal lett magasabb. A szolgáltatások 2,9, ezen belül a lakásjavítás és -karbantartás 11,3, az üdülési szolgáltatások 7,6 százalékkal drágultak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló