Belföld

Élesítették a következő rezsibombát: ez nagyon fog fájni

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.11 | 14:48
  • trendindex: 3

Az önkormányzati kézben jól működő szolgáltatást előbb a "nemzeti kukaholdingba" szervezte ki a kormányzat, majd koncesszióba adta.

A Párbeszéd szakpolitikusa már arról beszél, hogy szerinte a szemétdíj lehet a következő “rezsibomba”. Szabó Zsolt úgy véli, a kormányzatnak mihamarabb nyilatkoznia kell arról, hogy tervez-e díjemelést az elszállítás koncesszióját elnyerő Mol, illetve kikerülhet-e ez a szolgáltatás a rezsivédett körből.

PublicDomainArchive / Pixabay

Csütörtöki online sajtótájékoztatóján Szabó Zsolt, a párt önkormányzatokért felelős elnökségi tagja, Dunaújváros alpolgármestere arról beszélt: “az Orbán-kormány hazug és felelőtlen politikájának köszönhetően Magyarországon elszabadult a rezsibomba”, az áram és a gáz után a szemétszállítás díja is megugorhat.

Hozzátette, a korábban az önkormányzati kézben jól működő szolgáltatást előbb a “nemzeti kukaholdingba” szervezte ki a kormányzat, majd koncesszióba adta 35 esztendőre az évi ötmillió tonna lakossági szilárd hulladék begyűjtését, kezelését.

Érdekel a túrázás? A természet? Akkor nézz bele legújabb videónkba, mielőtt tovább olvasnál. Ez az ország legszebb helyére kalauzol el! 

A Párbeszéd politikusa azt szorgalmazta, hogy az önkormányzatok kapják vissza ezeket a feladatokat és a jogköröket, a Mol pedig “csak a finanszírozásban működjön közre”, hiszen eddig sem az volt a probléma, hogy nincsen, aki ellátja ezeket a feladatokat, hanem a pénzügyi háttér okozott gondot.

Szabó Zsolt is azt is felvetette:

kezdjen egyeztetésbe az önkormányzati szövetségekkel a Mol annak érdekében, hogy a koncessziós időszak kezdete után is a lehető legjobb szolgáltatást kapja a lakosság, valamint juttassák érvényre a környezeti fenntarthatósági szempontokat is.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.