Belföld

Egy budapesti strandon fogták el az FBI által körözött bűnözőt

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.18 | 13:18

Korábban is sejteni lehetett, hogy a 36 éves magyar-román kettős állampolgárságú Stefan Alexandru B. Magyarországon bujkál.

A férfi társaival egy jómódú párt kötözött meg, késsel és egy pisztollyal fenyegettek és beléjük fecskendezett egy olyan szert, amiről azt állították, hogy halálos vírus az Egyesült Államokban 2007-ben.

Kép: Unplash

Az elkövetők beazonosítását követően az FBI kérésére a New Haven-i Bíróság 2012-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bűnbanda valamennyi tagja ellen zsarolás és gépjárműlopás miatt. Stefan Alexandru B.-t az FBI az egyik legveszélyesebb bűnözők egyikeként kereste. A szövetségi nyomozók olyan szinten kiemelten kezelték a férfi ügyét, hogy még 10 000 dolláros pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek.

A Miskolci Rendőrkapitányság idén nyáron olyan információhoz jutott, hogy a szökevény feltehetően Magyarországon tartózkodhat. A keresett férfi erőszakos voltára, valamint az ügy nemzetközi jellegére tekintettel, a borsodi rendőrök felkérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályát, hogy segítsenek a célszemélyt lokalizálni, majd elfogni.

2022. augusztus 16-án végül rajtaütést hajtottak végre, amikor a körözött férfi épp egy budapesti strandról jött ki.

A KR NNI fejvadászai a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztály I. IV. Bevetési Osztály munkatársaival közösen elfogták, majd a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságára előállították. Stefan Alexandru B.-t őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság később dönt – jelentette a police.hu.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló