Belföld

Mozgolódnak a katonák Magyarország keleti részén

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.08.22 | 08:18

Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell készülni hétfőn kora reggeltől Hajdúhadház és Szentes között - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

Kép: Magyar Honvédség

Emiatt Hajdúhadháztól a 4-es, majd a 354-es főúton és az M35-os autópályán át a 47-es főúton keresztül haladnak majd Berettyóújfalun, Szeghalmon és Gyomaendrődön keresztül, azután a 443-as úton Szarvason keresztül Szentesig a 45-ös főúton halad majd katonai konvoj.

Emellett egy másik útvonalon, Hajdúhadházról a 4-es főúton Debrecen, Püspökladány, Kenderes, Szajol és Szolnok érintésével a 442-es főúton Rákóczifalván és Martfűn keresztül, áttérve a 44-es, majd a 45-es főútra és Kunszentmártontól a 451-es főúton haladva is közlekednek katonai járművek  Szentesre.

A minisztérium felhívta a figyelmet, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért is a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Emellett azt is kéri, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Meghalt Elvis Presley lánya
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 13.