Belföld

Mondjon le Szijjártó Péter, kéri az MSZP

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.04 | 17:18

Bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az MSZP alelnöke pénteken Budapesten, a külügyi tárca Bem téri székhelye előtt.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón a külügyminiszter szakszervezetekkel kapcsolatos véleményét kifogásolta, amely miatt – az ellenzéki politikus szerint – Szijjártó Péternek bocsánatot kellene kérnie a nyíltan megfenyegetett minisztériumi dolgozóktól és a szakszervezetektől.

Az Átlátszó képe, amelyen a külügyminiszter Szíjj László adriai luxusjachtján pihen

Emlékeztetett arra, a miniszter arról beszélt, nem támogatja a tárcánál home office-t, aki ebben gondolkodik, az tegye ezt a minisztériumon kívül, ott “nem játszanak szakszervezetesdit”.
Szerinte hasonló véleményekkel találkozni a Suzukinál, Samsungnál és a Hankooknál, ahol Szijjártó Péter nem tett semmit a munkavállalók jogainak védelmében.

Úgy látszik, hogy “Szijjártó Péter külföldi, ázsiai útjain úgy szerez befektetőket, hogy azt ígéri nekik, hogy nyugodtan jöhetnek Magyarországra, mert itt nem játszanak szakszervezetesdit”

– fogalmazott.

Komjáthi Imre szerint Pintér Sándor belügyminiszter is így gondolkodik, hiszen levelet küldött a sztrájkoló önkormányzati dolgozókat képviselő szakszervezetnek, megüzenve nekik, hogy nincs rájuk szükség, nem tárgyal velük.
Politikai alapon támadja meg a kormány a civil szervezeteket, az egyetemeket, az akadémiát és mindenkit, aki útjában áll ennek a korrupt és gátlástalan rendszernek – mondta, összefogást javasolva azoknak, akiket megpróbál ellehetetleníteni a rendszer.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló