Belföld

50 millióval rántották le a pornócézárt: Csalás áldozata lett Gattyán György

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.05 | 11:18

A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került.

Bankkártyacsalóknak sikerülhetett 50 millió forinttal lehúzni Magyarország egyik leggazdagabb emberét – írja a Blikk nyomán az Infostart.

gattyan

Internetes csalóknak sikerült kijátszania az internet révén jelentős vagyonra szert tevő Gattyán Györgyöt, Magyarország negyedik leggazdagabb emberét. A Blikk úgy tudja, a rendőrség több személy ellen is eljárást folytat, miután azok sikeresen megcsapolták az üzletember bankkártyáján lévő összeget, mintegy 50 millió forinttal károsítva meg őt.

A lap „informátora” szerint lassan fél éve folyik a nyomozás. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy Gattyán bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg a bűnözők.

„Az egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta” – mondta névtelenséget kérő forrás. – A hölgynek felhatalmazása volt az adatok megadására, így a jelek szerint őt nem terheli felelősség.”

Ám éppen ennek a vásárlásnak a következményeként egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak sikerült hozzáférnie a számlához, amiről 50 millió forintnyi összeget emeltek le. Ezt észlelve érkezett feljelentés a rendőrségre. A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került.

Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. Részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk. Magánemberként és cégcsoportszinten viszont azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma, így mindenkit arra intünk, legyen nagyon óvatos és körültekintő az adatai védelmében”

– nyilatkozta a Gattyán által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló