Belföld

Van mitől félni! Alapvető élelmiszer tűnhet el a boltokból, ideje spájzolni?

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.14 | 17:48
  • trendindex: 16

Az országban egyre több helyen alakult ki komoly tejhiány a hatósági áras tejből, ez a tendencia pedig szakértők szerint tovább folytatódik majd.

Az RTL Híradó nézői több helyről üres polcokról küldtek felvételt, vidéki vásárlók is erről panaszkodtak a tejhiányról. A hatósági áras, 2,8 százalékos tartós tejet kereste sok vásárló, de se itt, se más boltban nem talált belőle. Ugyanezt tapasztalta egy másik néző Budapesten. De Békéscsabán se jobb a helyzet.

Egy ottani vásárló arról számolt be a Híradónak, hogy csak 300-400 forintos tejeket kap, 2,8-as nincsen, pedig az csak 209 forint lenne. Egy másik vevő, Nemes Ágnes a Híradónak azt mondta, ő kitartóan próbálkozott, három üzletláncnál sem kapott a hatósági áras tejből.

“Elképzelhető, hogy a vásárlói igények olyan magasak, hogy időnként logisztikai fennakadások lehetnek. Egyértelműen az látszik, hogy óriási az igény a fogyasztók részéről, és az is látszódik, hogy ez a tejkategória kannibalizálja más fogyasztói folyadéktej kategóriák eladásait

– fogalmazott Harcz Zoltán, a terméktanács ügyvezető igazgatója az RTL Híradónak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló