Belföld

Megkezdődött a Nemzeti Vágta

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.15 | 16:35

Indul a buli a Hősök terén.

Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek, lovasíjászok felvonulásával, a Hősök emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben résztvevő 72 magyarországi és határon túli település lovasainak ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 11. Nemzet Vágta Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán.

Huszárok hozzák a fődíjat, a Vágtakardot a versenyzők bevonulásán a Nemzeti Vágta megnyitóján a Hősök terén 2018. szeptember 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

“A Nemzeti Vágta a lovaglás, a lószeretet, a lovas hagyományőrzés örömét szeretné megosztani mindenkivel, és erre az örömre hívja társul azokat, akik saját szűkebb környezetükben is el mernek indulni új, járatlan utakon” – mondta el üdvözlő beszédében Székely Tibor, a vágta főkapitánya.
A megnyitón felvonultak különböző hagyományőrző csoportok, a Kassai Lajos Lovasíjász Iskola tagjai és a Győri Ördöglovasok is, akik a kétnapos vágta során külön bemutatón is szórakoztatják a közönséget. A megnyitó után megkezdődnek a versenysorozat előfutamai.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló