Belföld

Rokonokból álló drogdíler-bűnszervezet tizenhárom tagjával szemben emeltek vádat Pécsen

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.15 | 15:18

Egyebek mellett bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy tizenhárom főből, egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló banda tagjai ellen a Pécsi Járási Ügyészség.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottak 2019 márciusától 2020 augusztusáig értékesítettek új pszichoaktív anyagot és kábítószert Pécsen, ez idő alatt fejenként 150 ezer forint és 78 millió forint közötti összeget kerestek.
A kereskedői hálózatot úgy építették fel, hogy egy apa és fia szerezte be az anyagokat, vádlott-társaik egy részét a beszerzett anyagok elrejtésével, másokat pedig az anyagok terjesztésével bízták meg anyagi juttatás fejében.
Az egyik terjesztő férfi saját hálózatot épített fel, a terjesztésbe rokonait, köztük fiatalkorú sógorát is bevonta, egy másik vádlott pedig feleségével együtt végezte az értékesítést – olvasható a vádhatóság közleményében.
Az ügyészség – többek között- bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a terjesztőket, és mindegyikükkel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta, három vádlottal szemben pedig a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését javasolta.
A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmény elkövetése során szerzett vagyonra.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló