Belföld

Érvényes a Qualitas Gimnázium engedélye az igazgató szerint

  • Szerző:nuus
  • 2023.09.18 | 15:18

A múlt kedden kiürített soroksári Qualitas Gimnázium igazgatója, Ott Ferenc szerint az iskola működési engedélyét nem vonták vissza.

Ott Ferenc, a múlt kedden kiürített soroksári Qualitas Gimnázium igazgatója szerint az iskola működési engedélyét nem vonták vissza. Szerinte csak a visszavonás lehetőségéről kezdett vizsgálatot a kormányhivatal – írja a 24.hu. Az ott tanulók családjait

a kormányhivatal munkatársai személyesen informálták,

hogy melyek azok az iskolák, ahol a diákok folytathatják tanulmányaikat. És, mivel a Qualitas székhely nélkül maradt, ezért a hivatal köteles visszavonni az engedélyét.

Az igazgató szerint viszont:

a vizsgálat eredménye nem lehet kérdéses. Jogilag székhelyünk, iskolánk a mi tulajdonunkban van. A végrehajtó szeptember 12-i cselekménye kapcsán birtokvédelmi eljárást kezdeményeztünk. Az iskola tanulóival, pedagógusaival szembeni szégyenletes eljárás után két nappal már

új alternatív megoldást találtunk a további működésre.

Ezen alternatív megoldást jelentő iskolaépületben a tulajdonos 12 tanterem kizárólagos használatára adna lehetőséget, akár napokon belül is. Az épület 21. századi színvonalú berendezésében és esztétikájában is. Az iskolaépület elárverezése amiatt történhetett meg, mert fedezetelvonás történt a továbbértékesítése során. Ezért volt lehetőség az ingatlan árverezésére.

Már a működési engedélyét is visszavonták az elárverezett gimnáziumnak


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló